Les promotores de la ILP Maria Pérez, Josep Barberà i Elo Chamarro han destacat el to cordial de la reunió i l’interès mostrat per Irene Montero per la proposició legislativa. En eixir de la reunió Maria Pérez ha explicat que, tot i ser una proposta valenciana «es tracta d’una iniciativa que és interessant per a altres territoris, fins i tot, per a l’estat. Per a nosaltres és important que el País Valencià es situe al capdavant de la legislació de la gratuïtat però també és fonamental que altres territoris avancen en mesures eco feministes com la nostra ILP».
En el transcurs de la reunió, Montero ha destacat el caràcter avançat de la proposta en matèria eco feminista, que contempla mesures en defensa de la igualtat i també del medi ambient. Josep Barberà ha insistit, a més, en què la mesura no comporta una gran despesa per a l’erari públic «En relació amb el cost que suposa per a l’erari public, els beneficis ambientals i d’acabar amb la discriminació econòmica que viuen les dones respecte a la menstruació són immensos».
La rebaixa de l’IVA, una mesura insuficient
Pel que fa a la rebaixa de l’IVA, els promotors de la ILP Tres Voltes Rebel l’han considerada insuficient en la mesura que per a moltes dones l’adquisició d’aquests productes és inassumible. I la reducció de l’IVA no posa solució per aquelles persones que no hi poden accedir «cal recordar que al País Valencià una de cada 5 dones ha de triar entre un paquet de compreses i un paquet d’arròs» ha reblat Maria Pérez.
En la reunió també se n’ha parlat de l’esborrany de la llei que regularà la interrupció voluntària de l’embaràs i la salut sexual i reproductiva, motiu pel qual el ministeri i la comissió promotora s’han compromès a encetar línies de col·laboració.