a

Faqs

Preguntes freqüents sobre la ILP Tres Voltes Rebel

Ací trobaràs respostes a les preguntes més freqüents sobre la ILP Tres voltes rebel. Si no trobes la resposta al que vols saber fes-nos arribar la teua consulta.

La iniciativa Legislativa Popular és l’eina més important de participació que tenim la ciutadania i que, en el cas del País Valencià, està regulada per la llei 10/2017 que trobaràs en aquest enllaç

Es tracta de l’eina que possibilita que les Corts Valencianes prenguen en consideració i debaten la legislació que demana la ciutadania. 

La llei 10/2017 posa les normes a seguir perquè una ILP arribe al debat en les Corts.

Les persones promotores de la ILP de gratuïtat dels productes del període pensarem que calia donar-li un nom curt, fàcil d’aprendre i que estigués lligat al tema que planteja. 

El poema de Maria Mercè Marçal Divisa ens donava l’oportunitat de resumir l’esperit de la ILP. La situació actual dels productes per a la menstruació ens penalitza per ser dones, encara més si som de classe baixa i també per ser de nació oprimida o, si més no, una nació espoliada. Afortunadament som tres voltes rebels i ens plantegem canviar les coses.

Els promotors són:
Maria Pérez Company
Josep Barberà i Sorlí
Elo Chamarro Fernández
Núria Arnau Fortuny

Tots ells membres de la direcció d’Esquerra Republicana del País Valencià. Signen a títol personal perquè, tot i que aquesta ILP està impulsada des d’ERPV no volem que siga exclusivament de la militància republicana. Som conscients que el problema que generen els productes del període afecta a tota la societat, siga per la discriminació cap a les dones o per l’agressió ambiental. El repte més important que tenim al davant és arribar a canviar una situació injusta per a les dones i per al medi.

Tenim tan assumit que, per ser dones, hem de comprar cada mes els productes del període que no reparem en el fet que es tracta d’una despesa marcadament sexista i discriminatòria. Forma part d’allò que en diuen “tota la vida ha sigut així”. Però estem per canviar moltes coses que tota la vida han sigut així, sobretot aquelles que són discriminatòries.

A més a més, en la situació actual de Canvi Climàtic i global estem obligades a mirar pel benestar ambiental. Aquests productes generen una gran quantitat de residus no reciclables que augmenten els microplàstics que inunden els mars així com les emissions de CO2, tant en el seu procés de fabricació com d’eliminació, normalment mitjançant la incineració. 

Hem considerat que l’administració valenciana té l’obligació d’avançar en matèria d’igualtat i de sostenibilitat, afavorint la gratuïtat d’aquests productes i la implantació de productes sostenibles com la copa menstrual o les compreses reutilitzables.

Pots signar la ILP Tres voltes rebel si tens més de 16 anys i estàs empadronat a un poble del País Valencià.

Pots signar en un dels punts on hi ha persones fedatàries arreu el País Valencià. Trobaràs els punts en el mapa interactiu que hi ha a aquesta mateixa web. 

Només les signatures que hi haja en els fulls segellats per la Junta Electoral seran vàlides. Si algú et demana de signar en un full no oficial, no signes, aquestes no computaran en les Corts Valencianes.

No pots signar electrònicament. Tot i que la llei contempla la possibilitat de signar per via telemàtica només es pot signar presencialment.

És precís. El DNI garanteix que ningú vota en nom teu. D’altra banda, a la fi d’evitar possibles fraus en les signatures, la Junta Electoral comprovarà en el cens electoral, una vegada acabat el termini de recollida de signatures, que totes elles són vàlides.  

Qualsevol error invalida la signatura i es considerarà no vàlida aquella que tinga qualsevol classe de ratllat.

De cap manera. És més, les persones promotores i fedatàries es comprometen davant la Junta Electoral a fer complir la Llei de Protecció de dades. Per tant, les teues dades només apareixeran en el full on signes i seran confrontades per la JE amb el cens electoral per tal de verificar que no hi ha error o frau.

Donen fe davant la Junta Electoral /Corts Valencianes que les signatures que apareixen en els fulls dels quals s’han responsabilitzat són reals i s’han obtingut lliurement i sense cap mena de pressió. 

Juren o prometen davant de qui tinga la secretaria de la Junta Electoral Valenciana donar fe de l’autenticitat de les firmes dels signants de la ILP.

Pots fer-te fedatària de la ILP si compleixes els requisits que marca la llei 10/2017 que són: 

  1. Tindre la condició política de valencians; és a dir, que tindre legalment la nacionalitat espanyola i tindre la residència administrativa a qualsevol municipi del País Valencià.
  2. Gaudir plenament dels teus drets civils i polítics; és a dir, que sigues major de 18 anys i no hages sigut declarat incapaç o condemnat a penes d’inhabilitació per sentència judicial ferma.

Si vols col·laborar recollint signatures al teu barri o al teu poble envia’ns un correu a ilptresvoltesrebel@esquerra.cat i la comissió promotora es posarà en contacte amb tu per poder-ho fer.

El termini que estableix la llei és de huit mesos a contar des del dia en què la Junta Electoral remet a la comissió promotora notificació amb l’admissió de la ILP.

En el cas de la ILP Tres voltes rebel el termini finalitzarà el novembre de 2021.

Una vegada lliurades les més de 10.000 signatures necessàries a la Junta Electoral, aquesta té un termini per validar les signatures amb el cens electoral i els censos locals del País Valencià. Aquest procés, segons la Llei 10/2017, no pot durar més d’un mes.

Una volta certificades les signatures, la Junta Electoral remetrà un certificat amb el nombre total de signatures a la Mesa de les Corts que ordenarà la publicació en el BOC (Butlletí Oficial de les Corts).

Quinze dies després de la publicació en el BOC la ILP s’inclourà en l’ordre del dia d’una de les dos sessions ordinàries del Ple de les Corts per a la seua presa en consideració.

Aquest és el tràmit més senzill de tots. Només has d’enviar-nos un correu a ilptresvoltesrebel@esquerra.cat i et tindrem al corrent de tot allò que fem i de com va la recollida de signatures. 

A més a més, en aquest web trobaràs també informació actualitzada sobre tot el procés de recollida de signatures, on pots signar, com demanar-nos que presentem la ILP al teu poble, barri, associació o col·lectiu, sobre la gent que ens dóna el seu suport i sobre la campanya de difusió. 

Vols fer-nos una
pregunta? ilptresvoltesrebel@esquerra.cat

This site is registered on wpml.org as a development site.